Groenonderhoud

Gemeente Achtkarspelen heeft buurtverenigingen de mogelijkheid geboden om het groenonderhoud op de buurt uit te besteden aan de buurtbewoners.

Vorig jaar zijn twee leden van het bestuur naar een informatiebijeenkomst hierover geweest. Daar zijn de plannen en mogelijkheden met ons besproken.

Wat houd dit in?

Maaien van alle grasstroken op de buurt. Onderhouden van alle bloemperken op de buurt. Vergoeding hiervoor is jaarlijks €432 die ten goede komt aan de buurtkas.

Tijdens de laatste jaarvergadering is dit onderwerp als agendapunt behandeld.

Conclusies:

Voordeel: de buurtvereniging ontvangt jaarlijks een vergoeding van €432.

Nadelen:

Hoe te komen tot: Wie gaat wat doen en wanneer? Hoe voorkom je dat altijd dezelfde mensen de klus gaan doen? Aanschaf en afschrijving van geschikt materiaal?

Via dit bericht willen we graag een ieder de gelegenheid geven hun mening aan ons kenbaar te maken omtrent het doorlaten gaan van dit project. Uw mening kunt u plaatsen als reactie op dit bericht.

Mocht u vragen hebben dan kunt u die stellen d.m.v. een e-mail sturen naar oertspoar@gmail.com.

15 maart 2013 zullen we de reacties gaan inventariseren en op basis hiervan de Gemeente Achtkarspelen een definitief antwoord geven of onze buurt wel of niet bereid is om mee te doen.

Vriendelijke groet,

Namens bestuur buurtvereniging Oer’t Spoar

Bert Witteveen

 

 

9 gedachten over “Groenonderhoud

  1. Ja het is allemaal wel leuk maar er moet iemand zijn die het regelt,en er moeten genoeg mensen zijn die mee willen doen.
    Want anders wordt het weer de groep vutters die eraan moeten geloven ,en zoals je weet gaan deze mensen graag op vacantie en hebben het altijd druk, net zo als de meesten.
    We wachten eerst af hoeveel aanmeldingen er binnen komen.
    En dan gaan we een plan maken, gr auke

  2. Ik herken het probleem. Binnen de voetbalvereniging worden we met dezelfde vraag geconfronteerd. Het is een gegeven dat de gemeente steeds minder doet. Kiezen we ervoor om het niet zelf op te pakken dan wordt het er niet fraaier op. Ook nu nemen we vaak zelf de groenstrook al even mee als we maaien. Maar er zullen er ook zijn die dat niet doen en dat moeten we dan met z’n allen ook onderhouden. Lastige keuze. Is er een vrijwilliger (jeugd baantje?) die de boel voor die vergoeding netjes kan en wil houden?

  3. Misschien is het een idee om 2 x per jaar een “buurthimmeldei” te organiseren? Uiteraard met koffie en gebak
    Dan heb je al heel wat te pakken.

  4. Opzich een mooi iedee, maar ik vind de vergoeding te weinig. Wij houden nu altijd ons eigen stuk al netjes.
    Als een niet lid z,n eigen stuk niet wil/kan onderhouden, wie moet dit dan doen? ik denk dat weer de vaste kern voor het onderhoud kan opdraaien.

  5. ik vind het ook geen goed idee met dezelfde redenen die ook al zijn genoemd op de website : te weinig geld, ontslagen van het personeel van caparis, en ook het materiaal wat wij niet hebben en dus moeten aanschaffen( het afsteken van het gras en het sproeien van de tegels).

  6. Alle reacties hebben we op inhoud doorgenomen.
    Conclusie is: we gaan het groenonderhoud niet zelf doen. Gemeente Achtkarspelen blijft dus verantwoordelijk voor het groenonderhoud bij ons op de buurt.

    Vriendelijke groet,

    Namens bestuur,
    Bert Witteveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *