Viswedstrijd 2011

Viswedstrijd buurtvereniging ‘Oer ’t Spoar’

 

Op een stralende zomeravond  vrijdag 8 juli, vond de jaarlijkse viswedstrijd weer plaats aan de Swadde. De opkomst was zeer groot. Klokslag 19.00 uur werd het startsein gegeven en barste de strijd los, en een strijd was het zeer zeker.  De winnaar van vorig jaar was niet aanwezig om zijn titel te verdedigen.
In totaal werden er in totaal 76 vissen gevangen, wat een geweldige vangst was .
De heer F. Tol was de winnaar met 190 centimeter aan vis. Jelmer Wiersma viste net achter het net en werd tweede met 157 centimeter, waaronder een brasem van maar liefst 44 centimeter.
Er moet bij deze uitslag nog wel opgemerkt worden dat in de nacht van donderdag op vrijdag, Berend Fokkens een duister figuur in zijn weiland heeft gesignaleerd. Het laat zich raden wie dat is geweest. Tollemans had het beste stekkie uitgekozen en is de hele avond niet van zijn visstoeltje af geweest. Ook niet toen zijn kindertjes riepen: ‘heitie heitie heitie, help ons! Er ligt een monster in het water!’Heitie kwam niet van zijn visstoel af. Tollemans was volledig ‘ontspoord’. Maar een geluk dat buurman Zijlstra zich ontfermde over de kindertjes Tol, anders waren ze nu nog niet thuis geweest.
Tijdens de wedstrijd controleerde de heer Banga of iedereen in het bezit was van een geldig visvergunning. Helaas viel één persoon door de mand, ‘een vreemde eend in de bijt’. Een bewoner van de Wassenberghstraat bevond zich tussen de bewoners van de Jeltingalaan. Dit werd toch maar door de vingers gezien, omdat deze persoon het aas aan de winnaar van de viswedstrijd leverde.
Elke keer als Tollie weer een visje ving, ging er een gejuich op, ‘Tollie Tollie Tollemans!’ Het is iedereen wel duidelijk dat Tollie gaat verhuizen naar het Tollenlaantje en zo volgend jaar geen aanspraak meer kan maken op de felbegeerde beker van de Jeltingalaan.
De viswedstrijd was zeer toll. 

Eén gedachte over “Viswedstrijd 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *